Vineri, 2024-04-26, 11:25 PM
Principală Înregistrare RSS
Bine aţi venit, Vizitator
Meniu site
Formularul pentru autentificare
Reclama ta aici
social
Căutare
stirile infomond
Calendar
«  Iulie 2012  »
LnMrMrcJoiVnSaDm
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Arhiva materialelor
RomaniaMilitary bl
STATISTIC MAP
Statistici

Total online: 1
Vizitatori: 1
Utilizatori: 0
Principală » 2012 » Iulie » 11 » SUA consideră plecarea unui grup de nave ruse către Siria o mişcare de rutină
4:39 PM
SUA consideră plecarea unui grup de nave ruse către Siria o mişcare de rutină
no previewCasa Albă a apreciat, marţi, că plecarea unui grup de nave ruse către portul Tartus din Siria, anunţată anterior de o agenţie rusă, nu este neapărat anormală, relatează AFP.

"Rusia deţine o bază de alimentare cu carburanţi şi de mentenanţă în portul sirian Tartus", a declarat pentru AFP Erin Pelton, o purtătoare de cuvânt a Consiliului pentru Securitate Naţională, Cabinetul pentru politică externă al preşedinţiei americane.

"În actuala stare de lucruri, nu avem niciun motiv să ne gândim că această mişcare (de nave) nu este de rutină", a adăugat ea, afirmând că autorităţile de la Moscova pot oferi mai multe detalii.

Un grup de nave ruse de război, conduse de către o navă de luptă antisubmarin, a pornit marţi de la Severomorsk, în apropiere de Murmansk (nord-vest), către portul sirian Tartus, singura bază navală rusă din Mediterana, a anunţat anterior agenţia Interfax, citând o "sursă militaro-diplomatică".

no previewPotrivit aceleiaşi surse, această operaţiune nu este "legată de agravarea situaţiei din Siria". Moscova, un aliat vechi al regimului de la Damasc, dar care a primit săptămâna aceasta reprezentanţi ai opoziţiei siriene, a îndemnat marţi la organizarea unei noi reuniuni a "Grupului de acţiune" pentru Siria,.

Pe 30 iunie, cinci membri permanenţi ai Consiliului de Securitate al ONU (Statele Unite, China, Rusia, Franţa şi Marea Britanie), dar şi Turcia şi ţări reprezentând Liga Arabă s-au pus de acord, la Geneva, asupra principiilor unei tranziţii în Siria, unde revolta faţă de regimul lui Bashar al-Assad s-a transformat într-un conflict armat.

Luni, oficiali însărcinaţi cu exporturi ruse de armament au dat asigurări că Moscova nu va încheia noi contracte de armament cu Siria, atât timp cât situaţia din această ţară nu se va stabiliza, informează Mediafax.

Această declaraţie a fost primită cu prudenţă de către ONU şi Washington. Marţi, purtătorul de cuvânt al preşedintelui american Barack Obama Jay Carney a declarat despre aliaţii Damascului că "alinierea în spatele lui Bashar al-Assad înseamnă aliniera în spatele unui tiran şi vă plasează ţările de partea greşită".

Vizualizări: 403 | Adăugat de: OQ | Rating: 0.0/0
Total comentarii : 1
1 Engacle  
0
ER ОІ specific SERMs Diarylpropionitrile DPN; Tocris Cookson, Inc <a href=http://propecias.buzz>discount finasteride</a> Lamont EXwqJNWpktjipmXO 5 20 2022

Prenume *:
Email *:
Cod *: