Vineri, 2024-04-26, 1:16 AM
Principală Înregistrare RSS
Bine aţi venit, Vizitator
Meniu site
Formularul pentru autentificare
Reclama ta aici
social
Căutare
stirile infomond
Calendar
«  Iulie 2012  »
LnMrMrcJoiVnSaDm
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Arhiva materialelor
RomaniaMilitary bl
STATISTIC MAP
Statistici

Total online: 1
Vizitatori: 1
Utilizatori: 0
Principală » 2012 » Iulie » 19 » Dobritoiu a pus gand rau aviatiei militare romane
5:18 AM
Dobritoiu a pus gand rau aviatiei militare romane

Ministrul Apărării, Corneliu Dobriţoiu, a declarat pentru Agerpres că o echipă de experţi români va pleca săptămâna aceasta în Portugalia pentru a evalua starea tehnică a avioanelor F-16, aparate pe care România ar urma să le cumpere la mâna a doua din Portugalia şi Olanda.
‘Echipa urmează să plece săptămâna aceasta. 

Astăzi am avut discuţii şi cu sprijinul tehnic american, militari de la Forţele Aeriene Americane din Europa. Ei, împreună cu experţii noştri, vor evalua starea tehnică a aparatelor din Portugalia, urmând ca în luna august, conform solicitării părţii olandeze, să mergem şi în Olanda’, a declarat Corneliu Dobriţoiu.

Ministrul a precizat că după ce experţii vor face evaluările necesare, se vor realiza simulările financiare pentru a vedea câţi bani trebuie alocaţi pentru cumpărarea aparatelor de zbor.
‘Facem toate simulările financiare în aşa fel încât să oferim decidenţilor politici o viziune, o imagine asupra efortului financiar necesar achiziţiei unui multirol de tranziţie (…) În mod normal, noi ar trebui să asigurăm tranziţia către aparatul F-35, dacă România are viziune strategică, dacă România vrea să joace un rol strategic relevant aici, la graniţa de est a Alianţei’, a explicat Dobriţoiu.

Potrivit ministrului, România ar urma să cumpere 24 de avioane multirol, iar piloţii se vor instrui în Statele Unite, timp de trei ani, în cea mai complexă bază de pregătire.

‘Deci 24 ar fi suficiente pentru instruirea piloţilor. Nu se pune problema dislocării acestor aparate în perioada de tranziţie în teatre operaţionale, la mari distanţe de graniţe, ci doar ne punem problema instruirii piloţilor, îndeplinirii misiunilor şi instruirii echipajelor de mentenanţă precum şi modernizării infrastructurii operării unui aparat de generaţia a 5-a. Piloţii se vor instrui în America pentru că au cea mai complexă bază de pregătire a piloţilor.

 Sunt trei module de pregătire. Primul modul durează un an de zile. Pregătirea piloţilor durează între doi şi trei ani. Încercăm ca 48 de piloţi să beneficieze de această pregătire, dar asta nu înseamnă că ar trebui să trimitem 48 de oameni pentru că promovabilitatea este undeva la 60-70% şi la nivelul piloţilor americani. O să trimitem un număr de piloţi în aşa fel încât să ne asigurăm doi piloţi pe avion în momentul în care se va încheia procesul de pregătire. Vor fi selecţionaţi. Vom trimite prima echipă de instruire în momentul în care vom fi luat decizia pentru avionul de tranziţie’, a precizat Corneliu Dobriţoiu.

Dobriţoiu a mai spus că o treime din avioanele F-16 pe care România ar urma să le achiziţioneze ar trebui să fie cu dublă comandă.
Ministrul a mai afirmat că prioritară este instruirea piloţilor pentru aparatele cu comandă simplă pentru ca apoi să fie instruiţi şi instructorii de zbor care vor putea să pregătească, la rândul lor, alţi piloţi aici, în România.
‘În ceea ce priveşte F-16, vor fi cu simplă şi dublă comandă. Rămâne să vedem care este starea tehnică a aparatelor respective, care este şi oferta părţii olandeze şi apoi vom evalua nevoile pentru a aduce aceste avioane la performanţe operaţionale normale şi în funcţie de asta vom lua o decizie. 

Cam o treime ar trebui să fie duble comenzi. Dar e cale lungă până acolo. Mai întâi noi trebuie să ne asigurăm instruirea piloţilor pe simplă comandă şi apoi să instruim instructorii de zbor în aşa fel încât ei, aici, acasă, să asigure pregătirea celorlalţi prin dublele comenzi’, a afirmat ministrul Dobriţoiu.

Vizualizări: 2552 | Adăugat de: OQ | Rating: 0.0/0
Total comentarii : 1
1 avtoexperts  
0
Для того чтобы получить ответы на интересующие вопросы зайдите на наш сайт http://expert-mo.com/

оценка авто электрогорск
автоэксперт запрудня
оценка автомобиля домодедово
независимая автоэкспертиза звенигород
независимая экспертиза медвежьи озера
оценка автомобиля большие вяземы
оценочная компания щербинка
автоэксперт дубна
независимая экспертиза автомобилей барвиха
независимая экспертиза краснозаводск

Prenume *:
Email *:
Cod *: