Sâmbătă, 2024-04-20, 7:59 AM
Principală Înregistrare RSS
Bine aţi venit, Vizitator
Meniu site
Formularul pentru autentificare
Reclama ta aici
social
Căutare
stirile infomond
Calendar
«  Iulie 2012  »
LnMrMrcJoiVnSaDm
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Arhiva materialelor
RomaniaMilitary bl
STATISTIC MAP
Statistici

Total online: 1
Vizitatori: 1
Utilizatori: 0
Principală » 2012 » Iulie » 12 » Cata nesimtire!!SUA se amesteca in politica interna a Romaniei prin ambasadorul acesteia la Bucuresti
2:47 AM
Cata nesimtire!!SUA se amesteca in politica interna a Romaniei prin ambasadorul acesteia la Bucuresti
Miercuri, ambasadorul SUA la Bucureşti, Mark Gitenstein, a transmis un comunicat de presă prin care a cerut public Guvernului, Parlamentului şi preşedintelui interimar Crin Antonescu să respecte decizia Curţii Constituţionale în cazul referendumului ca doar e pe tarlaua dumnealui, nui asa?.
Posibila concretizare a demiterii preşedintelui Traian Băsescu reprezintă pentru ambasador principala motivaţie care l-a determinat să emită diverse opinii de constituţionalitate. Se pare că intervenţia este una fermă şi rară a diplomatului american în lupta politică de la Bucureşti, dar vizibilă în aceste zile.

Reacţia ambasadorului Mark Gitenstein apare ca urmare a faptului că în cursul acestei zile, premierul Victor Ponta a cerut Parlamentului României să planifice rapid o sesiune extraordinară. Aceasta are drept scop adaptarea legislaţia referitoare la referendumul din 29 iulie conform recentei hotărâri a Curţii Constituţionale.

"Atât prim-ministrul, cât şi preşedintele interimar mi-au repetat angajamentul lor public de a respecta toate deciziile Curţii Constituţionale. Prim-ministrul Victor Ponta a confirmat acest angajament solicitând Parlamentului să acţioneze. Sunt încrezător că preşedintele interimar Crin Antonescu va face acelaşi lucru semnând o lege a referendumului în concordanţă cu hotărârea Curţii Constituţionale imediat ce aceasta ajunge pe biroul său", a precizat Mark Gitenstein.

Ambasadorul a mai adăugat în cazul în care Parlamentul se va sustrage acestei reuniuni se poate vorbi de o rea voinţă şi atunci totul va rămâne în atribuţia Guvernului.

"Dacă devine evident că Parlamentul nu doreşte sau nu se poate reuni şi acţiona imediat, atunci Guvernul ar trebui să ia măsurile care sunt de competenţa sa pentru a se asigura că organizarea şi desfăşurarea referendumului sunt în deplină concordanţă cu recenta decizie a Curţii Constituţionale privind referendumul",  a subliniat diplomatul american care numai diplomat nu poti sa-l chemi
Vizualizări: 660 | Adăugat de: OQ | Rating: 0.0/0
Total comentarii : 0
Prenume *:
Email *:
Cod *: